Concertagenda

Dubbel-Jubileumconcert i.s.m. Concertkoor Baarn: 22 april 2023 Domkerk Utrecht en 23 april 2023 Nicolaaskerk Baarn

22 en 23 april 2023: Duo-Jubileumconcert i.s.m. Concertkoor Baarn

Zowel Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht als Concertkoor Baarn viert in 2023 een jubileum: KOV Utrecht bestaat 170 jaar en CKB 125 jaar. Beide koren worden artistiek geleid door dirigent Anthony Scheffer. De jubileumviering wordt extra feestelijk en groots met 2 koren en een orkest van 44 musici!

Op het programma staan:

  • Symphonie No.2 in D Major, Op. 36: II. Larghetto – Ludwig van Beethoven
  • Te Deum in C major – Joseph Haydn
  • Symphonie No.5 in C Minor, Op. 67: I. Allegro con brio – Ludwig van Beethoven
  • Missa c-Moll – Wolfgang Amadeus Mozart

Anthony Scheffer over het repertoire:
“De grote mis van Mozart is wellicht een van de mooiste sacrale werken van Mozart en toont een enorme veelzijdigheid. Alleen al het eerste deel (Kyrie) getuigt van Mozarts genialiteit om in eenvoud iets heel indrukwekkends neer te zetten. Het feestelijke Te Deum van Haydn hebben we hiernaast gezet. Haydn was docent van Mozart en de overeenkomsten zijn ook goed te horen. Voornamelijk in de manier waarop beiden zang en instrumentarium inzetten om bepaalde affecten te verklanken.

Naast het Te Deum van Haydn en de grote mis van Mozart horen we twee delen uit de symfonieën van Beethoven, het eerste deel van de iconische vijfde, en het meditatieve tweede deel uit zijn tweede symfonie. Hiermee geven wij tijdens het jubileum een expositie van de symbiose tussen vocale en instrumentale muziek van drie grote componisten, die samen de Eerste Weense School vormen.”

zaterdagavond 22 april 2023, 20.15 uur Domkerk Utrecht

zondagmiddag 23 april 2023, 16.00 uur Nicolaaskerk Baarn