Dubbel-jubileum werd groot feest

Wat een feest was het! Twee koren, twee jubilea, twee concerten.

Met een fantastisch orkest en vier prachtig zingende solisten. Veel dank aan dirigent Anthony Scheffer die KOV Utrecht en Concertkoor Baarn bij elkaar heeft gebracht. We hopen dat u er net zo van heeft genoten als wij!

Zaterdagavond 22 april liep de Domkerk helemaal vol. In een uitverkocht huis opende onze voorzitter Wim Stalman het concert. Na het openingsstuk, waarin het barokorkest schitterde met het melodieuze 2e deel van de Tweede Symfonie van Beethoven, barste er een spontaan applaus los.

Dat herhaalde zich na onze uitvoering van Haydns Te Deum. En na een spetterend uitgevoerd 1e deel van de Vijfde Symfonie van Beethoven liet Wim Stalman de hele zaal ‘Lang zal ze leven’ zingen voor de beide jarige koren. Daar werd enthousiast gehoor aan gegeven.

De prachtige Grote Mis van Mozart, een stuk voor twee koren met achtstemmige delen, klonk overweldigend in de grootse Dom. Onder het genot van een drankje werden de koorleden na afloop ondergedompeld in een warm bad van complimenten van de toeschouwers.

En toen waren we pas op de helft! Zondagmiddag in Baarn mochten we het nog eens overdoen. Ook daar een volle kerk met enthousiaste bezoekers. Yvonne van Bommel, voorzitter van Concertkoor Baarn, opende het concert met het vertellen van een persoonlijke anekdote: ze had ontdekt dat haar moeder in de zestiger jaren zong bij ons koor in Utrecht. De wereld is klein….

En na ook in Baarn te worden bedolven met enthousiaste reacties bij de borrel gingen we nagenietend naar huis. Het dubbel-jubileum was een dubbel feest geworden!

4 thoughts on “Dubbel-jubileum werd groot feest

  • Gefeliciteerd, Ja het was feestelijk. Ik heb ervan genoten zaterdagavond in de Domkerk. Mijn complimenten aan alle musici. Vooral Mozart was een feest.

  • Via Els heb ik delen ontvangen die door Hetty zijn opgenomen, dank hiervoor.
    Prachtige muziek en complimenten voor KOV.
    Ik heb ook genoten van Bauwien, wat is ze een prachtige sopraan.
    Hartelijke groet, Anneke

Geef een reactie