Viering van 900 jaar Utrechtse koormuziek in zonnige Domkerk

Afgelopen zondagmiddag kwamen zo’n 400 mensen in een zonovergoten Domkerk luisteren naar ons concert MADE IN UTRECHT. Jong en oud waren afgekomen op ons optreden samen het Utrechts Kinderkoor. Het werd een geweldige belevenis voor iedereen!

Na een, vanwege corona-perikelen, aangepaste generale op donderdagavond konden we zondagmiddag 16 oktober eindelijk 900 jaar Utrechtse koormuziek vieren. Onze tenoren en bassen beten het spits af met een middeleeuws gregoriaans gezang, waarin de heilige Sint Maarten (beschermheilige van de stad Utrecht) werd bezongen. Na de middeleeuwen kwamen achtereenvolgens de Renaissance, Gouden Eeuw, 18de en 19de eeuw voorbij. Niet van te voren aangekondigd was een intermezzo waarin beide koren en het orkest het instorten in 1674 van een deel van Domkerk tijdens een storm uitbeeldden. Afgesloten werd met het vrolijke 20ste eeuwse lied ‘Musiciens, qui chantez á plaisir’ van de Utrechtse componist Wagenaar.

Artistiek leider Anthony Scheffer heeft er, voor zowel zangers en musici als voor bezoekers, een afwisselend en feestelijk geheel van weten te maken.

Het volgende concert staat voor april 2023 op de planning. Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht viert dan het 170-jarig bestaan in een duo-jubileumconcert met Concertkoor Baarn dat dan 125 jaar bestaat. Beide koren staan onder artistieke leiding van Anthony Scheffer.
Op het programma staan dan o.a. Mis in c-klein van Mozart en Te Deum van Haydn.

One thought on “Viering van 900 jaar Utrechtse koormuziek in zonnige Domkerk

Geef een reactie