Kaartverkoop When Generations Meet

when-generations-meet-12-03-2017De kaartverkoop van ons grote jaarlijkse concert is van start gegaan. Bestel hier uw kaarten.

WHEN GENERATIONS MEET
zondag 12 maart 2017, 15.30 uur

Sint-Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 4, Utrecht

Graag nodigen wij u uit voor een uniek concert, waarin KOV Utrecht en het Kinderkoor van Zangschool Utrecht elkaar ontmoeten in een zondagmiddagconcert onder begeleiding van Het Promenade Orkest.

U hoort niet alleen de beide koren afzonderlijk, samen trekken zij op in de Mass of the Children van John Rutter. Een bijzondere samenwerking, die in de indrukwekkende Sint-Aloysiuskerk goed tot z’n recht zal komen.

In de Mass of the Children heeft Rutter de tekst van een zogenaamde Missa brevis (een mis zonder credo) aangevuld met een aantal poëtische teksten. Bij zijn composities gebruikt Rutter invloeden uit de Engelse, Franse en Duitse koortradities, met enige sporen van popmuziek en jazz. Luister naar de maatwisselingen en passages met een ritmisch, stuwende karakter, die sommige delen van de mis (in het Gloria) laten swingen. Merk hoe passend het wellicht wrang aandoende Agnus Dei past bij de tekst, maar hoe de kinderstemmen dan een geheel andere sfeer neerzetten met hun “Little lamb, who made thee?”. Bijzonder hoe de engelachtige kinderstemmen afwisselen met het geluid van KOV Utrecht of er bovenuit klinken. Voor de solisten zijn ook prachtige rollen weggelegd.

Kortom: voor de liefhebber is de Mass of the Children genieten en voor mensen die onbekend zijn met Rutters werk een hopelijk aangename kennismaking.

One thought on “Kaartverkoop When Generations Meet

Geef een reactie