Even voorstellen: Sophie Roerink

Ik ben in juni 2022 lid geworden van KOV. De aanleiding was een concert van het Nederlands Kamerkoor, dat ik samen met mijn buurvrouw Brigitte bezocht. Op de fiets terug richting Leidsche Rijn kwamen we erachter dat we vroeger allebei vol enthousiasme in (studenten)koren meegezongen hadden, en ontstond het plan eens op onderzoek te gaan of we deze hobby ergens in de buurt weer zouden kunnen oppakken.

Na wat googelen kwamen we bij KOV terecht. Op de repetitie vond ik het enthousiasme van Anthony bijzonder aanstekelijk en het repertoire sprak me aan.

Mijn professionele achtergrond is medische biologie; in het dagelijks leven ben ik wetenschappelijk medewerker bij een klein maar groeiend bedrijf op het Utrecht Science Park. Muziek – en dan in het bijzonder klassieke muziek – is altijd een belangrijke uitlaatklep voor me geweest. Ik speel zelf harp en heb een prachtige pedaalharp thuis staan. Maar het meest geniet ik toch van samen met mensen muziek maken, en dat hoop ik bij KOV weer te vinden!

Thuis geniet ik erg van ons gezin dat naast mijzelf bestaat uit mijn vriend Okke en onze twee zoontjes Abel (6) en Berend (4). We houden erg van de natuur opzoeken – al dan niet met tent, te fiets of te voet – en doen dat graag en vaak. Verder houd ik van lekker eten koken en boeken lezen.

Sophie