Even voorstellen: Rona

RonaWaarom vind je het leuk om bij KOV te zingen?
In de allereerste plaats voel me welkom in het koor. Koor- en bestuursleden hebben me goed opgevangen en ik begin mijn draai te vinden.

Terwijl de allereerste keer dat ik hoorde van Koninklijke Oratorium Vereniging, ik dacht dat het om een statig en groots bolwerk ging. Tot iemand me vertelde dat er veel swung & energie in het koor zit. En dat klopt! Met een prachtig muzikaal programma.
De achtergrond informatie die Anthony geeft over o.a. de componisten vind ik heel interessant. Samen met de duiding van de tekst maakt het dat ik de muziek niet alleen beleef maar ook dóórleef.
Toewerken naar een concert vind ik leuk. Hoewel een uitvoering spanning met zich meebrengt, stimuleert het me ook om het beste eruit te halen.

Wat doe je in het dagelijks leven op de momenten dat je niet zingt bij KOV?
Ik werk fulltime als IT architect bij Nederlandse Spoorwegen in Utrecht.  In en achter de kaartautomaten, poortjes en andere faciliteiten zit een hele IT wereld waardoor reizigers een kaartje kunnen kopen en veilig in de juiste trein kunnen stappen. Met collega’s zorgen we dat deze voorzieningen mee gaan met de tijd en de behoefte van de reizigers.

Net als bij het koor een mooie combinatie van samenwerking en resultaat waar ik, vaak, trots op ben.

Wat mogen/moeten KOV’ers absoluut van jou weten?
Naast muziek en druk-met-werk hou ik ook erg van stilte en rust.
In de weekenden en op vakanties wandel ik graag een hele dag door het bos of over de hei. Heerlijk de frisse lucht opsnuiven en genieten van de natuur.
Terug in de bebouwde omgeving fascineert mij stedenbouw en bouwkunst van vooral de 20e en 21e eeuw. Zowel in Nederland als daarbuiten. Natuurlijk kijk ik dan ook altijd hoe het openbaar vervoer geregeld is.
Mijn muziekvoorkeur? Als tiener was ik verzot op ABBA, de film Grease en de musical Jesus Christ Superstar.  Nu zing ik met veel plezier Bach, Durante en ‘l Estrange. Op naar Fauré!