Even voorstellen: Petra

Petra KlapWaarom vind je het leuk om bij KOV te zingen?
Ik ben ruim een jaar geleden begonnen met klassieke zangles. Ik heb meegedaan aan de workshop in januari en vond het direct leuk. Het is iedere week weer bijzonder om samen te zingen en met elkaar iets moois neer te zetten. Ik vind het ook leuk dat KOV een vereniging is waar iedereen een steentje aan bijdraagt. Dat is ook de reden waarom ik kort geleden ben toegetreden tot het bestuur. Behalve thuis oefenen, kom ik er achter dat er nog een hoop andere dingen moeten gebeuren om KOV draaiende te houden en ik werk daar graag aan mee. Samen met Mieke (van Rein) zorg ik voor de communicatie en de PR van het koor en de concerten en ik sluit binnenkort ook aan bij de Concertcommissie.

Wat doe je in het dagelijks leven op de momenten dat je niet zingt bij KOV?
Ik heb een tijd lang mijn eigen communicatieadviesbureau gehad, maar werk sinds kort bij de gemeente Utrecht als Corporate communicatiestrateeg. Erg leuk om te werken voor je eigen stad! Ik woon al sinds mijn studententijd in Utrecht samen met mijn man. We hebben een tweeling van 19 jaar oud. Eentje is inmiddels het huis uit, de ander woont (gelukkig) nog thuis.

Wat mogen/moeten KOV’ers absoluut van jou weten?
Ik hou van reizen, en ondanks dat ook ik last heb van vliegschaamte probeer ik dat toch zoveel mogelijk te doen. Het blijft fascinerend om je horizon te verbreden en andere landen, culturen en mensen te zien. Ik ben afgelopen zomer in Japan geweest, de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt.