Even voorstellen: Nienke Lamsma

binary comment

Toen mijn vorige koor werd opgeheven in juni, ben ik meteen op zoek gegaan naar een nieuwe plek om wekelijks te zingen. De laatste 22 jaar zong ik  in verschillende koren zoals een projectkoor, een kamerkoor en vrouwenkoren.
Projectweken met 10-15 zangers in Frankrijk zijn voor mij genieten en bij Europa Cantat doe ik 3 jaarlijks meestal mee met wat grotere stukken o.a. het Utrecht te Deum in 2009 óók in de Domkerk uitgevoerd).  

Door Hanneke Bot ben ik bij de KOV gaan kijken, dit grote koor  is voor mij weer eens heel wat anders.  De warme sfeer, de mooie muziek en een goede organisatie vielen mij meteen op.  Samen met een enthousiaste dirigent en pianist maakte het dat ik meteen positief heb besloten mee te gaan zingen.  

Verder ben ik sinds een aantal jaren met vervroegd pensioen gegaan na jaren gewerkt te hebben in organisaties voor zorg en welzijn.
Ik heb 2 dochters die hun weg in het leven wel gevonden hebben. In de afgelopen jaren heb ik mede voor mijn drie kleinzonen gezorgd.
Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk in een hospice en was ik voorzitter van een Stichting voor rouw en verlies: Stichting Tröst. Na 7 jaar heb ik onlangs de voorzittershamer over kunnen dragen en sindsdien hou ik me vooral bezig met het samenstellen van een programma voor Tröst zoals lezingen, workshops etc. Kijk maar eens op www.trost.nl.

Jaarlijks werk ik 10 dagen als vrijwilliger voor het festival Oude muziek.  Mijn actieve hobby’s zijn  zwemmen, wandelen en fietsen. Genieten doe ik van concerten en voorstellingen en ik verdiep me graag in de filosofie en de literatuur. En.. ik ben gelukkig samen met Jan, alweer meer dan 20 jaar.

Nienke