Even voorstellen: Jacomine Nortier

Ik heb jarenlang in allerlei koren gezongen, ook op projectbasis. Mijn voorkeur gaat uit naar oude(re) muziek dus ik voel me in dat opzicht thuis bij KOV.

Als kind ging ik al naar muziekweken van de Vereniging voor Huismuziek, waar ik naast vioolspelen ook veel zong. Ik denk dat ik daar voor het eerst in aanraking ben gekomen met de uitvoeringspraktijk van oude muziek. Dat is lang geleden voor iemand die op het moment van schrijven 63 is.

De laatste jaren heb ik in verschillende projecten met veel plezier Monteverdi gezongen, fascinerende muziek. Ooit zou ik professioneel musicus worden maar daar ben ik snel mee gestopt. Nooit spijt van gehad. In plaats van vioolspelen ben ik steeds meer gaan zingen. Opgegroeid in Heerlen had ik vanaf mijn 7e jaar al intensief solf√®geles, ik leerde noten lezen via do-re-mi en met handgebaren (die ik graag eens voordoe). Dat alles met kadaverdiscipline waar je nu vraagtekens bij zou zetten maar afijn, ik heb er veel van geleerd, dat wel.   

Ik werk als taalkundige aan de universiteit: ik geef onderwijs en doe onderzoek naar meertaligheid, in het bijzonder taalvermenging en ook jongerentalen. Mijn kennis van het Marokkaans Arabisch komt daarbij goed van pas. Ook Nederlands als Tweede Taal hoort bij mijn expertise terrein. Eerst vooral theoretisch, sinds een paar jaar geef ik zelf ook Nederlands aan buitenlandse studenten.

Verder besteed ik veel tijd aan mijn (klein)kinderen en aan sporten. Ik hou erg van de bergen en tot nu toe lukt het mij om er elke zomer een paar weken door te brengen. Via de bergsportkampen van de bergsportvereniging maak ik er graag mooie en hoge tochten. (Zomer)sneeuw en ijs hebben een grote aantrekkingskracht op mij. Tja en verder lees ik graag en veel.