Even voorstellen: Hanneke Bot

Mijn zang‘carrière’ begon in de jaren ’80 in Nairobi (Kenia), waar ik toen woonde. Naast allerlei klassieke weken, hebben we daar het ‘African Sanctus’ opgevoerd, gecomponeerd door David Fanshaw: een klassieke mis (wat betreft de tekst) gemengd met allerlei, op band opgenomen, Afrikaanse muziek. Dat was toch wel een onvergetelijke happening. Vooral vanwege het deel ‘Call to Prayer’ werd ons verboden in de Nairobi Cathedral te repeteren en uit te voeren. Een deel van het koor liep weg omdat het nergens naar klonk  maar uiteindelijk werden het drie fantastische uitvoeringen waar ik dus nu nog steeds met plezier aan terugdenk.

Er staat van alles op Youtube: hier 2 linkjes: Call to Prayer https://www.youtube.com/watch?v=2P_xKUXusXs; en een meer algemene indruk https://www.youtube.com/watch?v=74xnC75Q130. Uitvoering zou nu misschien wel tot allerlei dreigementen of erger leiden.

Terug in Nederland deed ik een cursus zingen ergens in de jaren ’90, deed her een der een zangprojectje en speelde een aantal jaren blokfluit maar pas een jaar of 10 geleden ben ik weer echt gaan zingen. Ik nam zangles bij Thea Bakker en begon bij Cantaba (klein a capella vrouwenkoor) en nu dus het KOV erbij.

Ik heb in Nederland decennialang in de klinische psychiatrie gewerkt als psychotherapeut waarbij ik me sterk heb gemaakt voor de toegankelijkheid van de ggz voor mensen die niet of onvoldoende Nederlands spreken en een tolk nodig hebben. Ik ben nu al weer vijf jaar met pensioen en ik werk nog een klein beetje. Verder ben ik druk met mijn kinderen, hun en mijn honden en paard, ik wandel en fiets graag , ben veel in mijn huisje in Overijssel, lees, ga graag naar mistige oorden (Schotland enzo) maar het Middellandse Zee gebied vind ik ook erg aantrekkelijk.