Even voorstellen: Brigitte Ditzel

Na een prachtig concert van het Nederlands kamerkoor, kwam op de fietstocht naar huis het zingen bij een koor ter sprake. Het bleek dat mijn buurvrouw (Sophie) weer op zoek ging naar een koor. Ik had dat ook al een poosje op mijn lijstje staan en samen vatten we het plan op, om naar koren te gaan kijken. De zoektocht was van korte duur. Bij KOV vonden we wat we zochten: enthousiaste dirigent & repetitor, ambitieus repertoire, warme sfeer en ook nog op fietsafstand. Het is erg leuk om weer mooie muziek vocaal ten gehore te brengen.

Dat begon bij mij al vroeg: vanaf zes jaar in een kinderkoor, tijdens de studie bij een studentenkoor en als laatste als projectlid bij een kamerkoor en bij Toonkunst Rotterdam. Maar de afgelopen jaren heb ik mijn studeertijd besteed aan mijn andere grote muziekale liefde, cello. Nu de kinderen groter zijn, komt er meer ruimte en nu dus ook voor zingen.

Naast zingen ga ik graag op actieve vakanties met man en twee zonen. Zo zijn we bijvoorbeeld op een zesdaagse kano vakantie geweest met wild kamperen. Ook hebben we fietskampeervakanties gedaan en in de zomer gaan we graag de bergen in, Franse alpen, Pyreneeën. 

Verder werk ik al jaren met veel plezier bij Douwe Egberts in Utrecht, de laatste jaren bij Global Engineering als technisch projectleider.

groeten, Brigitte Ditzel