Even voorstellen: Bert Molenaar

Mijn eerste kennismaking met koorzang was in de Gerardus Majellaparochie aan de Vleutenseweg, toen ik acht jaar oud was. Ik ging daar naar de Thomas à Kempisschool van de fraters van Utrecht. Mijn vader zong in het kerkkoor en nam me mee naar het opleidingskoor dat eens per week repeteerde. Het koor stond onder leiding van Nico Hermans. Ja …… de vader van Irene. Hij gaf ook muziekles op voornoemde school. Ik herinner me goed de draagbare platenspeler die daarvoor werd meegenomen met platen van o.a. Eine kleine Nachtmusik van Mozart, de Bolero (Ravel), Dance Macabre (Saint Saëns) en vanzelfsprekend Peter en de Wolf (Prokofjev).

Na het opleidingskoor ben ik nog vele jaren verbonden gebleven aan het Gerardus Majellakoor en tot op heden bij de Schola Cantorum. Verder heb ik drie jaar gezongen bij Voces Lauri in Woerden, onder andere voor een Mendelssohnproject, o.l.v. Hans Leeuwenhage. Daarna heb ik enkele jaren veel muziekplezier gehad met Toonkunst Zaltbommel.

In 2013 zijn we in IJsselstein verhuisd en kwamen we naast Mieke (van Rein) en Bert-Jan te wonen. Al gauw kwamen we over koren en muziek te spreken en hebben we een paar maal een concert van KOV meegemaakt. Mieke maakte me eind vorig jaar attent op de open koordag en het Baroque Royalproject. De sfeer was goed en het concert geslaagd.

Ik heb 38 jaar bij Veilig Verkeer Nederland gewerkt bij de groep Scholing en informatie. Onderwerpen waren het Verkeersexamen en Verkeerskranten en Methodes voor het onderwijs. Ik was verantwoordelijk voor de fotografie en drukwerkbegeleiding. Sinds 2005 ben ik met (vroeg-)pensioen. Mijn vrije tijd breng ik graag buiten door op de fiets of wandelend in Nederland of daar buiten. De bergen zijn me het liefst. Ruim Zicht.

Bert