Even voorstellen: Annemarie

AtenHaveZingen is mijn lust en mijn leven. Al vanaf 7 jaar, toen ik op het kinderkoor van Wonno en Marijke Bleij kwam, was ik meteen verkocht. Elke 14 dagen oefenen en opname maken voor het IKOR, ik genoot ervan met volle teugen. Toen ik in Utrecht kwam wonen en studeren werd het helemaal een luilekkerland: Bij het USKO, Kerkkoor en NSKK , in Europese koren in Wales en België, het kon niet op.Weer later kwam ik terecht bij de WSKOV en nog vele andere koren. Mijn laatste koor was het Pluskoor Gelderse Vallei, waar ik medeoprichter van was.

Wat doe je in het dagelijkse leven op de momenten dat je niet zingt bij de KOV?
Als logopedist en nadat ik een zangopleiding had gevolgd heb ik ook veel zangles gegeven. En nu dan alweer anderhalf jaar bij de KOV. Het eerste wat ik opzocht na mijn verhuizing naar Vleuten was een goed koor. Dus op naar de KOV, met open armen ontvangen, in 2 commissies gezeten en na mijn knieoperatie weer in staat om lekker mee te zingen!

Ik ben een gelukkige pensionado, heb veel tijd om klusjes te doen en uit te gaan naar theaters, musea en concerten. De klusjes komen vanzelf naar me toe, in het bestuur van de VvE Pyramideboomgaard en daar een sfeercommissie opgericht, in de Torenpleinkerk in de cantorij en commissie Kerk en Israël en andere zaken. Het leukste is oppassen op de kleinkinderen, een tweeling van bijna 4, samen met Opa. Elke 2 weken een dagje Oma zijn, heerlijk. En verder gezellig op bezoek gaan bij familie, vrienden en kennissen, kortom van het leven genieten.

Wat mogen/moeten KOV-ers absoluut van jou weten?
Mijn studententijd in Utrecht was een heerlijke tijd en ik heb na Ede bewust gekozen voor Utrecht en dan speciaal voor Vleuten, waar ik een heerlijk huisje gevonden heb. Ook houd ik heel erg van reizen en heb ik heel veel moois gezien en meegemaakt, van Mexico tot New York, Singapore tot Israël, Cuba tot Hongkong.

Mijn laatste verre reis was naar Namibië, omdat ik nog zo graag een leeuw wou zien. Nou, die heb ik daar gezien en nog veel meer mooie dieren en landschappen en ik was zo onder de indruk van de natuur dat ik besloot nooit meer te gaan vliegen. Vorig jaar ben ik in Schotland geweest met de boot en de auto en ook daar was de natuur overweldigend mooi. Het is een uitdaging om in de toekomst met boot,trein of auto te reizen, maar dat zal zeker lukken!