Een dagje werken aan de koorklank

Zaterdag 17 september hebben we onze gebruikelijke koordag gehouden in het Muziekhuis Lombok. De hele dag werd er gewerkt aan het perfectioneren van het repertoire van het Utrecht 900 concert MADE IN UTRECHT.

Stemcoach Roos van den Broek liet ons oefeningen doen om de samenklank te verbeteren. Muziekcommissielid Elleke vertelde over de achtergronden van het repertoire. Zo hoorden we dat het Gregoriaans tot de eerste vormen van samenzang behoorde, voordat er instrumenten werden gebruikt en kwamen we er achter dat Joannes Tollius in Amersfoort werd geboren als Jan Tol. Aangekomen in Italië heeft hij zijn naam veranderd.

Dirigent Anthony moest het stellen zonder repetitor David, maar slaagde erin om de concertstukken alweer veel mooier en muzikaler te laten klinken.
Nieuwsgierig geworden? Kom luisteren zondagmiddag 16 oktober in de Domkerk!

Bestel meteen je kaarten, tot 1 oktober geldt een aantrekkelijke vroegboekkorting van €5,-!

Programma en tickets

Geef een reactie