Anthony Scheffer nieuwe dirigent

Anthony-3

KOV Utrecht heeft een nieuwe vaste dirigent: Anthony Scheffer. We zijn blij met deze energieke muzikale duizendpoot. Anthony werkte al als tijdelijk dirigent van ons koor, na het vertrek van de vorige dirigent Arthur Koopman. Deze samenwerking bevalt zo goed, dat is besloten om Anthony aan te stellen als vaste dirigent.

Samen met Anthony werken we toe naar ons concert op 9 november in de Geertekerk. Daar zingen we o.a. werken van Durante, Vivaldi, Mendelssohn en Bach.

Anthony Scheffer (1991) begon zijn muzikale carrière als organist en cantor in zijn geboortestad Amersfoort. Naast de viool ontdekt hij al snel zijn passie voor het dirigeren. Tijdens zijn studies Liberal Arts and Science en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht steekt hij zijn licht op bij diverse dirigenten en leidt hij verschillende vocale en instrumentale ensembles.

Zijn liefde voor oude muziek brengt hem tot het onderzoeken van de historische context om muziek op een eloquente en evocatieve manier uit te voeren. Als artistiek leider weet hij het publiek te verrassen met bijzondere concerten, waaronder Renaissancemuziek voor de Nieuwe Wereld (Rogier, de Padilla, Guerrero), expressieve muziek van de Venetiaanse school (Gabrieli, Monteverdi, Vivaldi, Lotti), muziek uit de Duitse Barok (Buxtehude, Graupner, Zelenka, Bach), Franse muziek uit de Verlichting (Gilles, Charpentier, de Lalande, Rameau) en muziek uit het Romantische repertoire (Fauré, Brahms, Howells, Rachmaninoff).

In 2015 wordt hij artistiek leider van Capella Amersfoort en dirigent van de Bach Cantorij Baarn. In 2018 richt hij het Faelix Baroque Ensemble op en wordt hij dirigent van het Concertkoor Baarn. In seizoen 2018/2019 is hij assistent van de muzikale staf bij de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam. Als gastdirigent staat hij voor verschillende gezelschappen waaronder bij Cantate op de Brink in Hilversum, de cantates in de Westerkerk te Amsterdam, Vocaal Ensemble Coqu in Utrecht en het Ensemble Quintessens.

One thought on “Anthony Scheffer nieuwe dirigent

Geef een reactie