Leo Samama luistert jubileumconcert op

Leo SamamaLeuk nieuws! Musicoloog Leo Samama komt bij ons jubileumconcert op 10 november een korte inleiding houden. Aan het begin van het concert en na de pauze zal hij een korte toelichting geven op Judas Maccabaeus van Händel.

Het op een libretto van Thomas Morell gebaseerde oratorium behandelt het verhaal van de verzetsleider Judas Maccabaeus in de jaren 170-160 v.Chr. in de strijd tegen de Seleucidische overheersing. Judas’ belangrijkste wapenfeit was de verovering en reiniging van de tempel in 164 v.Chr., een gebeurtenis die nog jaarlijks in het Chanoeka-feest wordt herdacht.

Verschillende gebeurtenissen in die strijd worden in het muziekstuk beschreven. Het komt daarom de concertbeleving ten goede als de achtergronden geschetst worden. Leo Samama kan dit als geen ander. Wij verheugen ons erop!

Leo Samama is schrijver van het boek ‘De zin van muziek’ en bekend van zijn op CD verschenen hoorcolleges ‘De taal van muziek’ en over componisten als Mozart, Beethoven en Debussy.

 

Geef een reactie